Notícies

Quim Masferrer torna amb 'El foraster' i emociona actuant a Lledoners

06/11/2018
Dario Porras - elnacional.cat

Aquest dimecres 7 de novembre, la furgoneta taronja de Quim Masferrertorna a recórrer indrets i pobles petits de Catalunya per trobar "bona gent" i conèixer de primera mà les històries més emotives, divertides i desconegudes dels seus habitants. 

Després d'uns mesos allunyat dels espectadors de Televisió de Catalunya, a El foraster l'hem pogut veure en comptagotes, especialment quan Gemma Nierga va entrevistar els seus pares a Els meus pares i on l'audiència es va enamorar de la Paquita i el Quim.

Ara, el presentador ha tornat a anar amunt i avall del territori per compartir la vida dels veïns dels diferents pobles de Catalunya. Veïns que, com el seu pare, llueixen orgullosos la barretina al cap, com li va passar a Santa Pau, a la comarca de La Garrotxa, en el que va ser el tret de sortida de les gravacions per a la nova temporada del programa, allà pel mes de juny.

Alguns que també senten Catalunya molt endins, tant, que fins i tot per lluitar per ella, són a la presó, són els presos polítics que estan privats de llibertat des de fa mesos: Jordi CuixartJordi SànchezRaül RomevaJoaquim FornJordi TurullJosep Rull o Oriol Junqueras. Per a tots ells ha actuat Quim Masferrer.

L'actor, que a banda de presentar El foraster també interpreta als teatres l'obra Bona gent, ha fet una representació de l'obra molt emotiva a la presó de Lledoners, tal i com ell mateix ha anunciat, i entre el públic hi havia tots els presos polítics. Un recinte on ha pronunciat el seu famós crit de guerra: "A Lledoners hi ha molt bona gent".

Masferrer, quan va concebre el seu espectacle, va arribar a la conclusió que "'Bona gent' neix a partir de la idea d'homenatjar el públic. Sense públic no hi ha teatre". Segur que l'actor voldria que en aquest cas, el públic que veia l'obra no estigués a una presó i sí a un teatre.