29/05/2013

Temps de Teatre de Guerrilla arriba a Calldetenes com a finalista del Premi Unnim

L’obra es representarà el 31 de maig a l’Auditori Teatre de Calldetenes

La companyia Teatre de Guerrilla amb Quim Masferrer al capdavant, interpretarà l'obra Temps, finalista del Premi Unnim de Teatre 2013. L’espectacle es podrà veure aquest divendres 31 de maig a l’Auditori Teatre de Calldetenes (Osona) a les 21.30 hores. Temps ofereix la història d'un malalt a qui li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida. L'obra és rebuda pels espectadors com una hora i mitja de la més autèntica i plena llibertat que mai podrà gaudir un ésser humà, al viure cada instant com si fos l'últim.

La llibertat de passar comptes, de dir de veritat, tot el que pensa, de ser sincer per una vegada. La llibertat de saltar-se les normes polítiques, socials i morals. La llibertat de qui no es pot empresonar, ni multar, ni imputar, ni castigar. Una hora i mitja d’intensa tristesa, de critica desbocada, d’ironia, de comiats, planys, records, olors, amics, paisatges... que mai més sentirà. Quan s'obre el teló s'inicia el compte enrere d'una vida presa a la força, fet que servirà com a revelació del veritable sentit de l'existència. 

Temps dirigit per Ramon Fontseré i amb text i dramatúrgia de Quim Masferrer, serà l'última de les representacions celebrades cada divendres d'aquest mes que optaran al Premi Unnim de Teatre 2013. 

Els cinc finalistes han estat escollits per un jurat format per professionals de les arts escèniques, entre un centenar de propostes. El guanyador del primer premi es farà públic el 14 de juny en una gala que tindrà lloc al teatre de Calldetenes.

Venda d’entrades
Les entrades per veure les obres finalistes del Premi Unnim de Teatre es poden adquirir: 
A través de la pàgina web: www.vendaentrades.cat 
A les taquilles de l’Auditori Teatre de Calldetenes fins a 1 hora abans del començament de l’actuació.
Les entrades tenen un preu de 10 euros.


Programació Off 
A més de les representacions dels cinc finalistes del Premi Unnim de Teatre, el certamen també acull una programació OFF que es durà a terme els dies 6 i 8 de juny. El dia 6 es celebra La Nit del Monòleg a la Sala Les Dames de Manlleu (Osona). L’accés és amb invitació. D’altra banda, el dia 8 es celebra una tarda d’estàtues i espectacles al carrer. A partir de les 18 hores el Carrer Sant Jordi i la Plaça Fra Bernadí de Manlleu acolliran aquesta acció que té accés lliure. 

Sobre el Premi de Teatre
El Premi Unnim de Teatre és el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils, així com a incentivar la creativitat i l’ofici teatral. Convocat per la Fundació Caixes Catalanes (fins ara Unnim Caixa) i BBVA, s’adreça a companyies de les arts escèniques. 

El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu. 

A més de la dotació econòmica, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, pel territori català.

Calendari de representacions
31 de maig (21.30 h) Temps (Teatre de Guerrilla) 
14 de juny (21 h) Gala final

Programació Off
6 de juny (21.30 h) Sala Les Dames (Manlleu) – La nit del monòleg
8 de juny (18 h) Carrer Sant Jordi i Pl. Fra Bernardí (Manlleu) – Estàtues i espectacles al carrer

Comentaris